Filosofie in een notendop (Jojoba Care)

Klassieke cosmetica producten hebben water als hoofdingrediënt. Dat heeft zo zijn voordelen: water is goedkoop en aangenaam fris. Deze keuze heeft ook zijn consequenties, omdat water niet in de huid kan doordringen kiest men voor een oppervlakteverzorging. Nochtans is dieptewerking heel belangrijk. Ze garandeert de langetermijnwerking van een product en ze ondersteunt de huid in één van haar belangrijkste taken: het aanleggen van een beschermende barrière met als functie:

  • negatieve invloeden van buitenaf (micro-organismen, U.V.-stralen, ...) afweren.
  • het vochtverlies onder controle houden en een perfecte hydratatie garanderen.

Een perfecte, jonge huid kan deze taak op eigen kracht aan, maar perfecte huiden zijn eerder een uitzondering en zelfs de meest perfecte huiden verouderen. De huid krijgt het alsmaar moeilijker om een efficiënte en esthetisch ogende bescherming op te bouwen. En dan is het gebruik van een goed verzorgingsproduct geen overbodige luxe. Het product brengt aan wat de huid tekort komt:

  • lipiden (vetten) om de gebrekkige productie van beschermende huidvetten te compenseren.
  • actieve stoffen zoals vitamines, plantenextracten en essentiële olie om de huid te stimuleren om zichzelf te vernieuwen.

En net om die reden kiezen we jojoba olie als hoofdingrediënt!

  • jojoba olie kan 'voeden', d.w.z. de voorraad beschermende huidvetten op peil houden, zonder enig vettig gevoel.
  • jojoba olie garandeert de hydratatie van de dieperliggende huidlagen.
  • jojoba olie loodst de vitaminen en plantenextracten door de beschermende huidbarrière, tot in de buurt van de dieper liggende levende huidlagen

Natuurlijk is water ook een belangrijk ingrediënt, maar wel een hulpingrediënt:

  • door meer of minder waterdruppels te verwerken in de oliestructuur regelen we de voedende waarde van het product.
  • water zorgt ook voor een verfrissend en comfortabel gevoel.

Bij de keuze van de actieve ingrediënten geeft Jojoba Care maximaal voorrang aan een zo natuurlijk mogelijke samenstelling, inclusief 100% natuurlijke geuren en volledig vrij van bewaarmiddelen. En tenslotte bij de keuze van de verpakking en de folders verkiezen we stijlvolle soberheid boven de klassieke luxe en glamour.

Jojoba Care